Публічне управління України: проблеми в умовах війни

Автор(и)

  • Лариса Яківна Самойленко Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
  • Людмила Танцюра Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

Анотація

В умовах війни публічне управління в Україні стає особливо важливим аспектом суспільного життя. Актуальні проблеми цієї сфери визначають ефективність державного апарату, здатність забезпечити безпеку та відповідати потребам громадян. Стратегічне планування, координація та взаємодія різних рівнів влади стають важливими вимірами, які впливають на стабільність країни. У цьому контексті, важливо розглядати не лише ефективність заходів управління, але й їхню відповідність принципам правової держави та демократії. В цій доповіді розглянемо актуальні виклики та перспективи розвитку публічного управління в Україні в умовах війни, звертаючи увагу на ключові аспекти, що впливають на життя громадян та стабільність країни.

Біографії авторів

Лариса Яківна Самойленко , Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

Кандидат наук з державного управління, доцент ННІ економіки і права, кафедра менеджменту та державної служби

Людмила Танцюра , Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

Здобувач другого рівня вищої освіти, ННІ економіки і права, кафедра менеджменту та державної служби

Посилання

Дяченко С. Як нам відбудувати Україну. Успішні світові кейси повоєнного відновлення. Укрінформ. URL: https://www.ukrinform.ua/rubriceconomy/3493522-ak-nam-vidbuduvatiukrainuuspisni-svitovi-kejsi-povoennogo-vidnovlenna.html (дата звернення: 10.02.2024).

МакФарлейн Н. Постреволюційна Грузія на межі. Критика. URL: https://krytyka.com/ua/ articles/postrevolyutsiyna-hruziya-na-mezhi (дата звернення: 10.02.2024).

Нечипоренко М. Відродження після війни. Світовий досвід економічного успіху для України. The Page. URL: https://thepage.ua/ ua/news/yaki-varianti-vidnovlennya-ukrayini-ye-upovoyennij-chas

Геєць В. Економіка України: ключові проблеми і перспективи. Економіка і прогнозування. 2016. № 1. С. 7–22.

Дегтярьова І.О., Куйбіда В.С., Петровський П.М. Публічне управління та адміністрування в умовах війни і в поствоєнний період в Україні : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. у трьох томах, м. Київ, ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, 15-28 квітня 2022 р.; ред. колегія : І.О. Дегтярьова, В.С. Куйбіда, П.М. Петровський та ін., уклад. Т.О. Мельник. Т. 2. К. : ДЗВО «УМО» НАПН України, 2022. 246 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-08

Номер

Розділ

Секція 1. Модернізація, реформація або деформація політичних інститутів в умовах сучасних викликів