Ефективність функціонування публічного управління України в умовах війни

Автор(и)

  • Олександра Барабанова Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

Анотація

Для кращого розуміння ефективності публічного управління, варто насамперед розглянути визначення цього поняття. Отже, публічне управління - це система, яка передбачає організуючий, практичний та регулюючий вплив держави на суспільне життя населення з метою його упорядкування, збереження та/чи перетворення [1]. Існує також твердження, що публічне управління та адміністрування передбачає собою функціонування та регулювання організаційно-правового механізму узгодження, виявлення та реалізації суспільних потреб, формування обов’язків та прав учасників всіх суспільних процесів та їх взаємини на публічному полі.

Біографія автора

Олександра Барабанова , Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

Здобувач другого рівня вищої освіти, ННІ економіки і права, кафедра менеджменту та державної служби.

Посилання

Борщевський В., Василиця О., Матвєєв Є. Публічне управління в умовах воєнного стану: інституційні трансформації, стратегічне планування та механізми розвитку. Держава та регіони. 2022. № 2. С. 30-35.

Власенко Т.А. Ефективність та результативність публічного адміністрування. Розвиток європейського простору очима молоді: економічні, соціальні та правові аспекти : зб. матеріали Всеукр. наук.- практ. конф. молодих учених та студентів. Харків : HTMT, 2016. С. 1942–1947.

Державне управління: Словник-довідник / за заг. ред. В. М. Князєва. Київ : УАДУ, 2002. 228 с.

Публічне управління та адміністрування в умовах війни і в поствоєнний період в Україні : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. У трьох томах, м. Київ, ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, 15-28 квітня 2022 р.; ред. колегія : І.О. Дегтярьова, В.С. Куйбіда, П.М. Петровський та ін., уклад. Т.О. Мельник. Т. 1 К. : ДЗВО «УМО» НАПН України, 2022. 217 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-08

Номер

Розділ

Секція 1. Модернізація, реформація або деформація політичних інститутів в умовах сучасних викликів