Виклики цифрової ери для політичної комунікації в Україні

Автор(и)

  • Дмитро Олексійович Булгаков Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Сучасний світ стрімко розвивається, а цифрові технології відіграють дедалі важливішу роль у всіх сферах життя, зокрема й у політиці. Цифрова епоха відкриває нові можливості для політичної комунікації, але водночас несе багато викликів.
В Україні, як і в багатьох інших країнах, цифрові технології мають значний вплив на політичний процес. Соціальні мережі та інші онлайн-платформи стали важливими інструментами для політиків і громадян для спілкування та обміну інформацією. Це призвело до змін у проведенні політичних кампаній, формуванні громадської думки та політичних уподобань людей.

Біографія автора

Дмитро Олексійович Булгаков , Донецький національний університет імені Василя Стуса

Здобувач третього рівня вищої освіти кафедри політології та державного управління

Посилання

Булега К.І. Цифрова дипломатія як елемент зовнішньополітичної діяльності держави. Вісн. студ. наук. тов. ДонНУ ім. В. Стуса. 2018. Т. 1. № 10. С. 9–12.

Дубас О. Політична комунікація у глобальному інформаційному суспільстві: надбання і виклики. Політологічний вісник. Збірник наукових праць. К.: «Інтас», 2007. Вип. 30. С. 297–303.

Закон України "Про Стратегію інформаційної безпеки" Відомості Верховної Ради України (ВВР). 2021. URL: https://www.president.gov.ua/documents/6852021-41069 (дата звернення 03.01.2024 р.).

Кібербезпека в інформаційному суспільстві: Інформаційноаналітичний дайджест / відп. ред. О.Довгань; упоряд. О.Довгань, Л.Литвинова, С.Дорогих; Державна наукова установа «Інститут інформації, безпеки і права НАПрН України»; Національна бібліотека України ім. В.І.Вернадського. К., 2023. №9 (вересень). 351 с.

Прудникова О. В. Масова комунікація як підґрунтя розвитку інформаційної культури. Вісник Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». 2014. № 1 (20) С. 53-60.

Фролова Н. Особливості використання соціальних мереж у діяльності органів публічної влади. Публічне адміністрування: теорія та практика: ел. збірн. наук. пр. Дніпропетровськ, 2019. № 1 (21). С. 1-15.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-09

Номер

Розділ

Секція 3. Інформаційна політика, комунікація, культура та нові технології формування політичних дискурсів