Трансформація місцевого самоврядування в Україні під час війни та вплив на публічне управління

Автор(и)

  • Олександр Олександрович Алексєєв Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

В Україні не є таємницею те, що останні десятиріччя були напруженими та складними через збройний конфлікт, що розпочався в 2014 році. Цей конфлікт не тільки перевернув загальнополітичну та соціальну картину країни, але й суттєво змінив систему публічного управління та місцевого самоврядування. Місцеві органи влади на рівнях областей та муніципалітетів стали перед серією викликів, що ставили під загрозу не лише ефективність управління, але й саму стабільність та розвиток регіонів. Населення, економіка, соціальна сфера – усе це вимагало негайної реакції та перегляду стратегій управління.

Біографія автора

Олександр Олександрович Алексєєв , Донецький національний університет імені Василя Стуса

Здобувач другого рівня вищої освіти, спеціальність «Публічне управління та адміністрування»

Посилання

Мельник М. Метрополізаційні процеси в регіоні: концептуальні підходи до просторового аналізу. Регіональна економіка. 2014. № 3. С. 87–97.

В. В. Борщевський О. Б. Василиця Є. Е. Матвєєв Публічне управління і адміністрування, 2022. № 2 (76). с 30-34.

Дяченко С. Як нам відбудувати Україну. Успішні світові кейси повоєнного відновлення. Укрінформ. Режим доступу: https://www.ukrinform.ua/rubriceconomy/3493522-ak-nam-vidbuduvatiukrainuuspisni-svitovi-kejsi-povoennogo-vidnovlenna.html (дата звернення 03.01.2024 р.).

Нечипоренко М. Відродження після війни. Світовий досвід економічного успіху для України. The Page. Режим доступу: https://thepage.ua/ ua/news/yaki-varianti-vidnovlennya-ukrayini-ye-upovoyennij-chas (дата звернення 03.01.2024 р.).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-09

Номер

Розділ

Секція 4. Проєкти та політика ревіталізації українських територій