Особливості національної безпеки Швейцарії

Автор(и)

  • Назарій Сергійович Гусар Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Розуміння особливостей національної безпеки країн стає ключовим завданням для забезпечення стабільності та процвітання в умовах глобальних викликів, загроз, які постійно еволюціонують. Швейцарія, зі своєю унікальним політичним нейтралітетом та специфічною географічною позицією, що розташована в самому серці Європи, представляє цікавий об'єкт дослідження в контексті національної безпеки. Це країна, хоча і мала за площею та населенням, але важлива для глобальних економічних та політичних процесів, розгляд її особливостей у сфері безпеки дозволяє краще зрозуміти та оцінити виклики, з якими вона стикається, а також ефективність її стратегій забезпечення національного захисту.

Біографія автора

Назарій Сергійович Гусар , Донецький національний університет імені Василя Стуса

Здобувач другого рівня вищої освіти, спеціальність «Публічне управління та адміністрування»

Посилання

Політика європейських нейтральних країн щодо питання про колективну безпеку та оборону. Аналітична записка. Національний інститут стратегічних досліджень. URL: https://niss.gov.ua/doslidzhennya/nacionalnabezpeka/politika-evropeyskikh-neytralnikh-krain-schodo-pitannya-pro. (дата звернення 03.01.2024).

Swiss security policy: Swiss federal Administration. URL: https://www.vbs.admin.ch/en/international-topics/security-policy.html (дата звернення: 30.03.2024).

National Strategy for the protection of Switzerland against cyber risks (NCS) 2018–2022. URL: https://www.isb.admin.ch/isb/en/home/iktvorgaben/strategien-teilstrategien/sn002-nationale_strategie_schutz_schweiz_cyberrisiken_ncs.html (дата звернення: 30.03.2024).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-10

Номер

Розділ

Секція 5. Світовий досвід державного управління