Вплив корупції на рівень довіри громадян до владних інститутів в Україні

Автор(и)

  • Юлія Колесник Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

В Україні, як і в багатьох інших країнах світу, все гостріше постає проблема кризи довіри до суспільно-політичних інститутів. Ця проблема, набуваючи значних масштабів, стає серйозною загрозою для стабільності політичної системи, розвитку демократії та добробуту людей. Недовіра до влади може призвести до втрати її легітимності, хаосу та невпевненості людей у майбутньому. Це підкреслює важливість вивчення та аналізу причин і наслідків низького рівня довіри до соціально-політичних інститутів українського суспільства.

Біографія автора

Юлія Колесник , Донецький національний університет імені Василя Стуса

Здобувач першого рівня вищої освіти, спеціальність «Політологія»

Посилання

Грушецький А. Сприйняття населенням основних проблем (крім війни) та хто має докладати зусиль для боротьби з корупцією: результати телефонного опитування, проведеного 30 вересня-11 жовтня 2023 року. КМІС. URL: https://kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=1322&page=1 (дата звернення: 01.04.2024)

Індекс сприйняття корупції у світі - 2023. Transparency International Ukraine. URL: https://cpi.ti-ukraine.org/ (дата звернення: 11.03.2024)

Центр Разумкова. Оцінка громадянами ситуації в країні та дій влади. Довіра до соціальних інститутів, політиків, посадовців та громадських діячів (січень 2024р.). URL: https://razumkov.org.ua/napriamky/sotsiologichnidoslidzhennia/otsinka-gromadianamy-sytuatsii-v-kraini-ta-dii-vlady-dovira-dosotsialnykh-instytutiv-politykiv-posadovtsiv-ta-gromadskykh-diiachiv-sichen-2024r (дата звернення: 11.03.2024)

Corruption Perceptions Index 2023- Explore Ukraine’s results. Transparency.org. URL: https://www.transparency.org/en/cpi/2023/index/ukr (дата звернення: 21.03.2024)

Transparency International. URL: https://www.transparency.org/en (дата звернення: 11.03.2024)

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-10

Номер

Розділ

Секція 5. Світовий досвід державного управління